4 sfaturi infailibile pentru afaceri

4 sfaturi infailibile pentru învingerea timidității în afaceri

Home » Blog » 4 sfaturi infailibile pentru învingerea timidității în afaceri
2018-08-19

Timiditatea poate fi un factor cheie în explicarea unui eșec într-o afacere și în toate tipurile de relații personale. Din fericire, poate fi depășită.

 

Timiditatea este o caracteristică care vă limitează în relația cu ceilalți și mai mult în afaceri, pentru că dă nesiguranță. De aceea este foarte important să lucrați pentru a o depăși, deoarece poate fi un motiv al  unei vânzări  neconcretizate, al lipsei de relații strânse cu partenerii de afaceri și în cele din urmă al eșecului.

 

Această problemă, pe lângă faptul că vă influențează rezultatele, vă face să suferiți de fiecare dată când interacționați cu alți oameni. Și vă împiedică să vă dezvoltați abilitățile interpersonale, deoarece timiditatea vă paralizează atunci când sunteți în contact cu oamenii, vă împiedică să avansați pe drumul ales.

 

În continuare vă vom dezvălui câteva trucuri, astfel încât să învățați să depășiți timiditatea pentru a nu mai reprezenta un obstacol în relațiile dvs. personale și în afacerea voastră.

 

Începeți cu cauza psihologică

 

Cauza principală a timidității este teama, vă transmiteți vouă înșivă frică. Schimbați-vă, încurajați-vă. Amintiți-vă de un moment din viața voastră, în care ați fost foarte curajoși și lucrurile au mers bine. Dacă nu vă amintiți, întrebați pe cineva care vă cunoaște și vă iubește, cu siguranță veți descoperi multe momente.

 

Recreați acel moment sau simulați o situație viitoare în care doriți să nu dați dovadă de timiditate. În timpul recreării și din acest moment, schimbați poziția corpului cu cea a cuiva care nu se teme de nimic.

 

Dacă lucrurile nu ies așa cum v-ați dorit, nu renunțați, gândiți-vă că face parte din procesul de învățare. Utilizați această experiență proastă pentru a vedea ce puteți îmbunătăți în oportunitățile viitoare.

 

Găsiți persoane care au depășit cu succes timiditatea și interacționați cu ele

 

Este foarte important să aveți grijă de mediul vostru și cu cine relaționați când e vorba de atingerea oricărui scop. De asemenea, timiditatea este aplicabilă, iar cele mai potrivite persoane care vă pot ajuta sunt cele care au trecut printr-o astfel de situație și au rezolvat-o.

 

Vă vor înțelege din moment ce știu prin ce treceți, vă pot spune cum au rezolvat-o. Aceștia vor fi o referință excelentă și vor reprezenta  un bun sprijin. Veți avea la cine apela, având în vedere au trecut prin ceva asemănător.

 

Intrați treptat în scenă

 

Înaintați experimentând puțin câte puțin. Începeți să interacționați cu mai mulți oameni de fiecare dată, mai întâi cu unul sau doi și apoi creșteți treptat numărul de persoane. Sărbătoriți de fiecare dată când faceți alt pas, răsplătați-vă cu ceva ce vă place.

 

Faceți proactiv orice activitate care vă place

 

Există ceva ce ați vrut dintotdeauna să faceți, dar nu ați început? Începeți acum, poate fi afacerea vieții dvs. sau un simplu hobby, dar faceți ceva de care sunteți pasionați. Dacă deveniți experți, veți dobândi mai mult încredere și siguranță.

 

La urma urmei, timiditatea este adesea o lipsă de siguranță, așa că făcând ceva ce vă place, câștigați experiență. În plus, stabilirea de relații cu mai mulți oameni, vă va face să căpătați mai multe încredere în propriile forțe și în faptul că lumea voastră se va schimba.

 

Timiditatea vă poate împiedica să vă arătați adevărata personalitate. Oamenii timizi se pot simți inhibați în prezența altora și nu se pot simți liberi să-și exprime gândurile și emoțiile. Cu toate acestea, a fi timid nu este ireversibil.

 

Recunoașteți-vă punctele forte

 

Poate că aveți o voce puternică, o modalitate atrăgătoare de a vorbi, cunoașteți oamenii dintr-o privire, aveți simț estetic dezvoltat etc. Scrieți toate lucrurile pozitive  despre voi. Dacă stima de sine este scăzută acest punct poate fi complicat. Rugați familia și prietenii să facă asta pentru voi și apoi citiți (fără prejudecăți) ce au scris.

 

Considerați-vă persoane interesante pentru ceilalți

 

Timiditatea se naște adesea din teama față de opiniile altora despre noi. Nu sunteți mai puțin interesanți sau mai puțin pricepuți în afaceri decât alții. Trebuie doar să gândiți pozitiv. Dacă o veți face și ceilalți vor proceda la fel.

 

De asemenea, nu abandonați niciodată o situație incomodă, țineți cont de fiecare reușită și de fiecare succes. Amintiți-vă de fiecare moment în care ceilalți v-au felicitat pentru succesul în afaceri.

 

Puneți aceste trucuri în practică și veți vedea că în scurt timp nu vă veți aminti nici măcar că ați fost odată timizi.

 

Mult noroc!

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare