Business to business, idei de afaceri, catalog furnizori si firme

5 reguli de aur pentru a avea succes in afaceri

Home » Blog » 5 reguli de aur pentru a avea succes in afaceri
2018-05-29

5 reguli de aur pentru a avea succes în afaceri

Orice om de afaceri trebuie să facă față multor probleme. Sarcinile și prioritățile zilnice ar putea să se transforme într-un dezastru. Situația se poate schimba pe măsură ce apar noi obligații. Pentru a avea succes în ceea ce vă propuneți, trebuie să vă adaptați rapid la schimbări mai puțin importante. În plus, trebuie să aveți și o viziune clară asupra scopului dvs., care servește drept bază pentru luarea deciziilor zilnice. Dacă nu vă respectați prioritățile, există riscul de a distruge întreaga dvs. strategie.

 

Iată cinci reguli de aur fundamentale în afaceri:

 

Inovația

Inovația ar trebui să devină prioritatea numărul unu. Această regulă este cea mai importantă la începutul afacerii vs., în timpul fazei de brainstorming și de planificare. Inovația trebuie să se afle în fruntea întregii dezvoltări a afacerii dvs. Fără ea, nu există nimic care să vă distingă de companiile concurente. Inovația nu implică crearea unei idei complet noi. Poate înseamna preluarea unui model vechi și actualizarea pentru un mediu nou. De asemenea, puteți combina două idei independente anterior.

 

Inovația trebuie să aibă prioritate față de conveniență. Dacă aveți posibilitatea să alegeți între abandonarea a ceea ce vă face unic și a merge înainte asumându-vă un risc mai mare, alegeți riscul.

 

Rentabilitate

Mulți întreprinzători intră în joc cu obiective monetare și nu este nimic în neregulă cu asta. Dar, pe drum, unii pierd din vedere importanța obținerii unui profit pentru a-și dezvolta afacerea. Aceștia sunt cei care își direcționează toate veniturile spre achiziționarea de echipamente noi sau angajarea de personal, concentrându-se asupra creșterii în loc de durabilitate. În unele cazuri, această strategie poate funcționa ... dar, de obicei, este o strategie de afaceri proastă.

 

Chiar dacă ați început afacerea dvs. din motive nemonetare, profitabilitatea rămâne vitală. Fără profit, nu veți reuși să vă îmbunătățiți afacerea, să vă mențineți sau să investiți în propriul dvs. viitor. Alegerea pierderilor pe termen scurt ar putea fi un sacrificiu necesar, dar nu trebuie să vă opriți niciodată să vă concentrați asupra rentabilității dacă doriți să reușiți în afaceri.

 

Idei de afaceri

 

Fluxul de numerar

Fluxul de numerar ar trebui să fie prioritatea financiară a afacerii dvs. Pe scurt, fluxul de numerar este suma de care dispuneți și modul în care acești bani se vor schimba în viitorul apropiat. De exemplu, ați putea avea 10000 lei în bancă, ați putea fi nevoiți să plătiți o factură de 15000 lei și să așteptați plata unui cec de 20000 lei.  Gestionarea numerarului în mod corespunzător este vitală pentru a vă asigura că toate conturile sunt decontate la timp. Faptul că afacerea dvs. este profitabilă nu înseamnă că nu aveți datorii. Multe companii au rămas fără numerar și au dat faliment, deși păreau profitabile pe hârtie.

 

Gestionați-vă fluxul de bani cât mai bine, însărcinând o persoană să-l monitorizeze. Gândiți-vă critic la banii dvs. înainte de a lua orice decizie financiară importantă și implementați măsuri provizorii pentru a vă ajuta să o mențineți. De exemplu, puteți întârzia plățile facturilor până în ultima zi.

 

Cultură

Cultura afacerii este cea care determină echipa dvs. să muncească din greu. Dacă începe să scadă, chiar dacă este în favoarea unor oportunități promițătoare, forța și dorința de muncă pot, de asemenea, scădea. Angajații descurajați nu vor face tot posibilul pentru vă stimula afacerea.

 

Dacă, de exemplu, aveți un client nou și vă preocupă modul de gestionare a serviciului prestat, ați putea face câteva schimbări în cadrul firmei. Ați putea impune un program de lucru mai strict sau mai multe procese birocratice. Aceste lucruri vor afecta moralul angajaților dvs. în în loc să facă procesele mai eficiente. Gândiți-vă cu atenție la impactul pe care acțiunile dvs. îl pot avea asupra angajaților.

 

Firme din Romania

 

Îmbunătățirea afacerii

Nu în ultimul rând, îmbunătățirea afacerii ar trebui să fie, de asemenea, una dintre prioritățile dvs. de top. Afaceriile, clienții și economiile nu rămân niciodată la fel pentru mult timp, deci va trebui să depuneți eforturi pentru a vă adapta treptat compania la noile condiții. Pe măsură ce câștigați mai multă experiență ca antreprenori, veți învăța să faceți îmbunătățiri semnificative și constante în ceea privește produsele, serviciile, infrastructura, procesele, poziționarea mărcii și strategia de marketing. Doar cei care știu să se adapteze supraviețuiesc unui mediu de afaceri în evoluție constantă.

 

Nu uitați că niciodată nu trebuie să sacrificați niciuna dintre aceste priorități pentru corectarea sau urmărirea unui obiectiv mai mic. Antreprenorii cei mai de succes sunt cei care țin cont de aceste priorități indiferent de circumstanțe. Dacă puteți face acest lucru și să vă ocupați și de haosul de zi cu zi, vă veți bucura de succes în afaceri.

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare