A?i început o afacere? 10 întreb?ri privind ob?inerea succesului în afaceri

Ați început o afacere? 10 întrebări privind obținerea succesului în afaceri

Home » Blog » Ați început o afacere? 10 întrebări privind obținerea succesului în afaceri
2018-09-29

Ați început o afacere? 10 întrebări privind obținerea succesului în afaceri


Începerea propriei afaceri este un pas și o responsabilitate mare, deoarece din acel moment vă luați angajamentul de a depune toate eforturile pentru a deveni o afacere de succes. Atunci când luați decizia de a face ceva nou, întotdeauna apar întrebări și câteva dintre ele vă vor ajuta să vă construiți afacerea.

 

Puneți-vă următoarele 10 întrebări pentru a avea parte de succes în afaceri:

 

1. Dispun de tot ce trebuie pentru a începe o afacere? A fi antreprenor nu este un loc de muncă, ci un mod de viață. Nu aveți nevoie doar de angajament, pasiune și convingere, dar și de abilități, energie, bani, colaboratori și cunoștințe necesare pentru a începe o afacere. Altfel veți eșua înainte de a începe.


Va fi important să vă cunoașteți punctele forte și să le transformați în motorul afacerii voastre. Este esențial să vă simțiți sprijiniți de familie, deoarece mulți antreprenori de succes au recunoscut sprijinul și motivația pe care aceștia le primesc de la familiile lor. Acestea reprezintă o bază pentru succesul afacerilor lor.
 

2. De ce vreau să creez o nouă companie? Fie pentru că aveți o idee inovatoare, pentru că doriți să  îmbunătățiți un serviciu existent, fie pentru că doriți să fiți proprii voștri șefi, trebuie să definiți ce doriți să faceți și care este scopul vostru. Una dintre caracteristicile esențiale ale antreprenorilor de succes este că toți au vrut să schimbe lumea, îmbunătățind-o cu ideea lor de afaceri. În orice caz, trebuie să fiți pregătiți să dedicați timp, bani și resursele necesare pentru a vă începe afacerea.


3. Ideea mea este fezabilă / viabilă? Ce afacere intenționați să începeți? Descrieți produsul sau serviciul pe care încercați să îl vindeți. Pentru a fi pe drumul cel bun, trebuie să introduceți produsul sau serviciul dvs. într-o piață în care cererea depășește oferta, acoperă o nevoie nesatisfăcută sau este competitivă pe baza calității, prețului și locației.

 

4. Cine va face parte din afacere? Înainte de a introduce persoane în proiect, trebuie să vedeți dacă sunt potrivite, dacă au competențele necesare și dacă pot lucra împreună. Este important ca echipa antreprenorială să fie aliniată la obiectivele și așteptările voastre și să fie capabilă să depășească dificultățile, deoarece în final principalul factor care va determina succesul sau eșecul unei companii este reprezentat de oamenii care o dezvoltă. 

 

5. Care este potențialul meu de piață? Înainte de a investi timp și bani în afaceri, cunoașteți-vă piața. Pentru a cunoaște piața, trebuie să o analizați. Analiza pieței vizează obținerea de informații despre potențialii clienți și determinarea cererii pentru produsul sau serviciul vostru. Cu cât obțineți mai multe informații, cu atât mai bine vă puteți promova afacerea și cu atât mai mare este șansa de a atrage o parte din piață.

 

6. Ce este un plan de afaceri și ce-mi trebuie pentru a-l pregăti? Știind încotro vă îndreptați și cum ajungeți acolo este esențial în vremurile grele. Planul de afaceri este un instrument de management de bază, care acționează ca o busolă directă. Acest plan stabilește un angajament față de acțiunile companiei, permite identificarea operațiunilor, organizarea poporului, resursele materiale, sarcinile care vor fi îndeplinite, precum și modul în care rezultatele vor fi măsurate.

 

7.  De câți bani am nevoie pentru a-mi începe afacerea? Când companiile fac primii pași, necesită o cantitate mare de resurse. Antreprenorii trebuie să definească în prealabil cât de mult sunt dispuși să riște, fie bani, timp, contacte, utilizarea resurselor etc. Trebuie să vă gândiți că afacerea viitoare nu va genera profituri imediate și trebuie să vă asigurați că aveți suficiente rezerve financiare pentru a vă susține familia și afacerea pentru cel puțin opt luni.

 

8. Cum îmi voi finanța afacerea? Cea mai obișnuită metodă este folosirea propriului capital sau împrumutarea banilor de la familie și / sau prieteni. O altă modalitate este de a împrumuta bani de la bancă sau de la alte instituții financiare. De asemenea, puteți apela la un partener care dorește să împartă riscul de afaceri. Dacă vă decideți să optați pentru  investitori, asigurați-vă că păstrați cea mai mare parte a pachetului de acțiuni. O ultimă posibilitate este să participați la concursuri pe proiecte de afaceri pregătite de agenții guvernamentale, universități sau alte mijloace de informare în masă, unde cea mai bună idee de afaceri este recompensată cu finanțarea totală sau parțială a proiectului.

 

9. Am căutat sfaturi cu privire la aspectele juridice și contabile ale afacerii mele? Asigurați-vă că alegeți un avocat și contabil pentru a defini modul în care vă veți gestiona afacerea, unde veți plasa compania și numărul de angajați de care veți avea nevoie. Este posibil să aveți nevoie de un software contabil și de alte sisteme informatice. Va trebui să păstrați suficiente înregistrări pentru a vă susține activitățile de afaceri pentru a genera situații financiare și declarații fiscale.

 

10. Cum îmi înregistrez afacerea? Definiți ce structură juridică va avea compania voastră. Scenariul va fi diferit dacă vă gândiți să lucrați ca antreprenor independent sau ca antreprenor alături de familie și prieteni, dacă doriți să stabiliți în mod oficial un parteneriat, o corporație sau o altă personalitate juridică.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare