Cum sa ai o mentalitate antreprenoriala

Cum să ai o mentalitate antreprenorială

Home » Blog » Cum să ai o mentalitate antreprenorială
2018-08-18

Cel mai important factor pentru a reuși în antreprenoriat

Care sunt gândurile care îți trec prin minte când pui capul pe pernă în fiecare seară? Deși probabil nu le dai prea multă importanță, acele gânduri vor determina deciziile și acțiunile tale și vor stabili în cele din urmă dacă viața ta va fi una de succes sau nu. De aceea, trebuie să începi cu o schimbare a mentalității tale dacă vrei să fii un antreprenor de succes. Iată un mod foarte puternic și simplu de a-ți schimba modul de gândire.

 

Te-ai întrebat vreodată care este principalul factor care te va ajuta să ai succes ca antreprenor și în viața personală?

O performanță academică excelentă și un loc de muncă bine remunerat?

Studii la o universitate de renume?

Nenumărate diplome atârnate pe peretele din camera ta?

Nu! Este ceva mult mai valoros decât asta.

 

Ce rol joacă gândurile în mentalitatea antreprenorială?

 

Care sunt gândurile care îți trec prin minte când pui capul pe pernă în fiecare seară? Sunt gânduri de frică sau încredere? De credință sau de lipsă de speranță? De eșec sau victorie?

 

Ceea ce puțini oameni știu este ponderea răspunsurilor la aceste întrebări. Aceste modele de gândire vor avea ultimul cuvânt în sarcinile lor zilnice și vor determina dacă vor avea succes sau dacă vor eșua complet.

 

Mentalitatea ta s-a format în copilăria timpurie. Fără a ști asta, ai adoptat anumite moduri de gândire datorită educației, mediului social și fizic, precum și tuturor experiențelor dobândite pe parcursul vieții.

 

Ideile dobândite pe parcursul vieții îți formează mentalitatea, care îți va determina credințele, deciziile și modul de acțiune.

 

În consecință, dacă gândești rău, dacă ai gânduri negative și iei decizii incorecte, rezultatul în ceea ce privește afacerea ta va fi unul nefavorabil. Viața ta poate fi limitată de modele de gândire negativă, fără să fii conștient de ea.

 

Cum poți împiedica mintea să-ți impună anumite limite?

 

Se spune ca in India, o țară în care elefanții sunt încă folosiți pentru munca zilnică, atingerea acestor mamifere gigante se face în felul urmator:

 

Atunci când elefantul este încă foarte mic, acesta este legat de un picior cu un lanț. Elefantul mic simte durere atunci când trage lanțul și foarte curând învață să rămână nemișcat, legat cu lanț de către proprietar.

 

Pe măsură ce elefantul crește, el nu uită niciodată această experiență. În ciuda faptului că are puterea de a trage lanțul și de a se elibera, continuă să-și asculte stăpânul, stă legat cu lanț, deoarece mintea lui îi impune să facă asta.

 

La fel ca și elefantul adult, poți fi avea o mentalitate care te limitează enorm fără să fii conștient de asta.

 

Prin urmare, dacă vrei să faci o anumită schimbare în viața ta, va trebui să renunți la a mai gândești negativ și la mai crede că vei eșua. O astfel de mentalitate nu este potrivită pentru un antreprenor de succes.

 

Trebuie să începi să gândești pozitiv pentru a-ți schimba propria percepție despre tine și abilitățile tale. Gândirea pozitivă te va ajuta să-ți privești viața ta cu ochi diferiți.

 

Cum îți poți schimba mentalitatea?

 

Acest lucru nu este atât de ușor de realizat. Omul a încercat să elaboreze mii de moduri diferite de a scăpa de gândurile negative. De-a lungul timpului omul a încercat diverse remedii pentru a-și schimba mentalitatea care să-i asigure starea de spirit care să-i ofere satisfacție pe toate planurile.

 

Ce s-ar întâmpla dacă ai putea gândi mereu pozitiv și nu te-ai mai lăsa influențat de acea mentalitate care te limitează și te face să te temi și să te îndoiești de propriile abilități?

 

Dacă vei gândi mereu pozitiv, vei descoperi un mod de viață care îți va garanta plinătate și succes atât pe plan personal, cât și în afaceri. Gândind pozitiv mentalitatea ta se va schimba. Te vei putea privi cu alți ochi, vei putea triumfa și vei descoperi ce gust fantastic are succesul.

 

Mintea ta se va deschide unor noi posibilități și curând vei ajunge un antreprenor de succes ale cărui proiecte nu vor eșua.

 

Uneori, fără a fi conștienți de acest lucru, gândim negativ și eșuăm în tot ceea ce facem. Însă a venit timpul să faci o schimbare și să elimini din minte orice gând legat de eșec. Succesul te așteaptă, deschide ușa acum.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare