Cum s? treci peste e?ec ?i s? reiei drumul spre succes

Cum să treci peste eșec și să reiei drumul spre succes

Home » Blog » Cum să treci peste eșec și să reiei drumul spre succes
2018-09-05

Cum să treci peste eșec și să reiei drumul spre succes

 

Greșelile și eșecurile fac parte din viață. Când vine vorba de a începe o nouă afacere, va exista întotdeauna posibilitatea de eșec, totuși, este un lucru pe care mulți antreprenori de succes l-au experimentat la un moment dat. Eșecul și greșelile sunt lucruri pe care nu le putem evita, dar dacă ții cont de următoarele recomandări, le poți depăși și poți reveni pe drumul succesului.

 

Acceptă-ți greșelile

 

Viața este presărată cu de toate, și cu greșeli, și cu succese. Eșecul ajută la crearea unui echilibru în viață și este mai bine să-l vezi ca o oportunitate de creștere a afacerii tale. Acceptarea faptului că lucrurile inevitabil nu vor merge întotdeauna așa cum le-ai planificat este important. Va fi mai ușor să încerci altceva pentru a-ți atinge scopul.

 

De fapt, uneori perfecționismul este un motiv de teamă de eșec. Încercarea de a fi perfect este ca și cum ai semăna semințe de dezamăgire. Să încerci și să eșuezi este mult mai bine decât să nu  încerci niciodată.

 

În continuare îți vom da câteva sfaturi care te vor ajuta să accepți și să depășești greșelile cu care se confruntă orice antreprenor.

 

Este important să fii mereu concentrat. Încearcă să îți amintești în mod constant că ești destul de bun la diferite lucruri. Eșecurile sunt ca un test pentru a-ți atinge obiectivele, deși această teamă nu se bazează pe realitate, pentru că în cele din urmă nimeni nu este perfect și ne înșelăm într-un anumit moment al vieții noastre. Este mai bine să învățăm din experiență și să ne concentrăm asupra obiectivului.

 

Păstrează-ți calmul. Indiferent de motivul eșecului tău în afaceri, nu îți pierde calmul. Încearcă să  privești situația în felul acesta: nu va fi nicio diferență dacă îți pierzi calmul sau dacă îl păstrezi. Te vei consuma mai puțin și îți vei menține reputația dacă alegi cea de-a doua variantă.

 

Poți fi frustrat și furios, dar este mai bine să canalizezi aceste emoții în căutarea unor alternative viabile și fezabile.

 

Când ești furios, nu te răzbuna pe ceilalți. Nu este bine să nu te exteriorizezi, dar nici nu este bine să te răzbuni pe ceilalți când ești furios. Poți alege să mergi să alergi, să înoți sau chiar să boxezi pentru a te calma și reflecta.

 

Nu te grăbi. Ține minte că oamenii nu-și revin peste noapte după un eșec. Așadar,  acordă-ți  timpul necesar pentru a-ți reveni. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să pierzi timpul plângându-te. Încearcă să investești de această dată în strategii de planificare și să analizezi care au fost cauzele eșecului.

 

Uită de opinia celorlalți. Orice eșec va fi într-un anumit moment, un lucru din trecut. Dar dacă crezi că alți oameni te judecă, nu va dura mult înainte ca ei să se preocupe de eșecurile tale.

 

Amintește-ți că, la urma urmei, toți eșuează la un moment dat. Prin urmare, nu trebuie să-ți pese ce cred ceilalți. De cele mai multe ori nu au nicio idee despre efortul investit în deschiderea afacerii sau despre ceea ce încerci să realizezi. Permite fiecărui eșec să fie o oportunitate  de a-ți  întări hotărârea.

 

Transformă eșecul în oportunitate

 

Reține că toată negativitatea este în mintea ta. Trebuie să-ți revii. Cheia este să crezi că acest eșec îți oferă mai multe cunoștințe, percepții și experiență. Ieși din sfera ta personală negativă și apropie-te de persoane care au trecut deja prin aceeași experiență, astfel încât să poți afla mai multe despre eșecul tău.

 

În plus, este important de menționat că trebuie să fii foarte atent să nu preiei din greșelile altor persoane sau circumstanțe cum ar fi "eșecurile" lor. Umorul este o modalitate de a-ți spune că nu trebuie să porți greutatea lumii pe umerii tăi și că uneori lucrurile se întâmplă, indiferent de ce faci sau nu.

 

Privește fiecare eșec ca pe un pas care te va face mai puternic și mai rezistent. Privește fiecare dezamăgire ca o oportunitate de a învăța ce să nu faci în viitor.

 

Descoperă ce ai învățat de la eșec

 

Sociologul australian, Hugh Mackay, crede că nu valorăm eșecul așa cum ar trebui. Spunând că eșecul este adesea interpretat ca un semn de incompetență, el dorește să ne facă să înțelegem că această negare joacă un rol important ca parte a procesului de maturizare.

 

De asemenea, eșecul ar putea fi privit mai rău decât este. Eșecul parțial este, de asemenea, un succes parțial și, dacă poți identifica ceea ce a avut succes și să construiești plecând de la această bază, eșecul devine mai mic.

 

Pentru a învăța din greșeli analizează-ți obiectivele, identifică cât de mari sunt acestea, analizează modul tău de viață, calitățile și abilitățile, factorii externi, pregătește-te să încerci ceva nou.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare