Etapele cre?rii unei companii

Etapele creării unei companii

Home » Blog » Etapele creării unei companii
2018-10-01

În acest articol vrem să vă prezentăm un scurt ghid cu privire la etapele creării unei companii. Este un ghid care sperăm să vă ajute în fiecare etapă a aventurii antreprenoriale la care ați visat mereu. Este un ghid pentru cei care și-au dorit o afacere mare, dar care nu au nicio idee de unde trebuie să înceapă.

 

Crearea unei companii este o mare satisfacție. Din acest motiv, vrem să vă oferim în acest articol imboldul necesar pentru a vă împlini acel mare vis. Iată etape creării unei companii:

 

Motivație

 

În acest stadiu, antreprenorul are multe motive și se gândește serios la crearea companiei sale. În acest stadiu este indicat să se citească povești despre succesul în afaceri. Acestea pot inspira antreprenorul și îl pot ajuta să capete încredere în el însuși. Dacă alții au putut, și el poate. Acesta ar trebui să reflecteze asupra vieții sale și situației actuale și să creadă că poate fi într-o situație mai bună.

 

Generarea ideii de afaceri

 

Dacă ați luat hotărârea de a începe o afacere și dispuneți de forțele necesare pentru a lupta până la capăt în vederea îndeplinirii visului, trebuie să faceți un pas înainte și să generați acea idee care va deveni afacerea voastră.

 

În acest stadiu, cel mai important lucru pe care trebuie să vi-l amintiți este că nicio idee nu este perfectă și dacă așteptați să găsiți o idee perfectă, veți pierde doar timp prețios.

 

Ceea ce puteți face este să căutați idei de afaceri folosite de alți antreprenori. Acestea pot fi o sursă de inspirație pentru voi. Vă pot ajuta să vă dezvoltați propria idee.

 

Pregătiți planul de afaceri

 

Odată ce aveți o idee de afaceri, ar trebui să o analizați în profunzime și să începeți să vă pregătiți propriul plan de afaceri. Acesta va fi scrisoarea voastră de intenție adresată investitorilor, băncilor, fondurilor de finanțare etc. De asemenea, vă va oferi un indiciu clar despre afacerea voastră.

 

O greșeală pe care mulți antreprenori o fac și pe care ar trebui să o evitați este să planificați prea mult și să acționați puțin. Planul vostru de afaceri nu este cel mai important lucru. Nu pierdeți timpul cu planificarea lui, treceți mai degrabă la dezvoltarea lui.

 

Obțineți resurse

 

După ce v-ați făcut planul de afaceri și ați stabilit exact ce aveți nevoie pentru crearea companiei, trebuie să continuați să obțineți acele elemente care vă vor permite să începeți, să utilizați toate sursele posibile, prieteni, bănci, membri ai familiei, economii, fonduri de finanțare etc. Trebuie să fiți constanți și să nu renunțați.

 

Veți vedea că, cu puțin efort, totul va fi gata. În această etapă este indicat să apelați la diferitele entități de sprijin existente în localitatea voastră. Interesați-vă de ce aveți nevoie pentru a obține finanțare. 

 

Puneți bazele afacerii

 

Această etapă este cea mai importantă dintre toate, este ceea ce Andy Freire, antreprenorul și politicianul argentinian, a numit "De la idee la realitatea aspră". Trebuie să vă folosiți de toată  pasiunea pentru afaceri și să depuneți toate eforturile pentru ca lucrurile să iasă așa cum v-ați dorit.

 

La un moment dat, veți constata că nu totul iese așa cum ați planificat, deci trebuie să fiți suficient de hotărâți să nu renunțați. În acest stadiu, nu uitați să vă informați bine despre actele necesare pentru ca afacerea să fie una legală. De asemenea, trebuie să vă informați despre toate aspectele juridice referitoare la înființarea unei companii.

 

Luptați pentru dezvoltarea companiei voastre

 

Odată ce v-ați creat compania, vă veți da seama că pentru a avea succes nu aveți nevoie doar de câștiguri, ci și de constanță. De asemenea, trebuie să încercați să faceți mereu un pas înainte și să aveți parte de  creștere economică durabilă. Asta înseamnă că ar trebui să căutați modalități de a vă mări veniturile în mod constant, de a atrage noi clienți, de a crește vânzările și de tot ceea ce vă permite să vă măriți veniturile. Va fi nevoie de ani pentru a vă întări compania, pentru a fi sustenabilă, dar va fi un drum plin de satisfacții.

 

După cum v-ați putut da seama, sunt multe de făcut, lupta trebuie să fie constantă. Dacă încă nu ați început o afacere, acesta poate fi momentul potrivit. Sunt multe oportunități care vă așteaptă, trebuie doar să le descoperiți.

 

Vă sfătuim să nu pierdeți bătălia înainte de a lupta.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare