Bill Gates Microsoft vs Jeff Bezos Amazon Romania

Învață cum să triumfezi în lumea afacerilor de la Bill Gates și Jeff Bezos

Home » Blog » Învață cum să triumfezi în lumea afacerilor de la Bill Gates și Jeff Bezos
2018-08-05

Îți dorești să ai succes în lumea tumultoasă a afacerilor? În acest articol îți vom dezvălui câteva sfaturi despre cum să triumfezi în lumea afacerilor.

 

Sfaturi oferite de Bill Gates

 

O gestionare inteligentă a banilor necesită mult mai mult decât o înțelegere a matematicii.

 

Co-fondatorul Microsoft s-a confruntat cu mai multe eșecuri. Prima sa companie, Traf-O-Data a avut un succes modest și produse precum Windows Me Millenium, Microsoft Bob și Windows Vista nu au funcționat.

De la începuturile sale ca antreprenor, Gates  a știut că succesul constă în a fi înconjurat de oameni inteligenți și în a angaja cei mai buni angajați.

 

Dacă o persoană se plânge foarte mult de produsul tău, nu o lua personal, mai degrabă învăță din feedback-ul respectiv. Acest lucru te va ajuta să îți îmbunătățești produsul sau serviciul.

 

Obișnuiește-te cu ideea că, în calitate de antreprenor, nu vei avea prea mult timp liber. Dar sacrificiul va merita.

 

Pur și simplu: creează ceva grozav.

 

Promovează un ecosistem în care oamenii pot contribui la idei de rezolvare a problemelor, de a crea produse sau de a îmbunătăți strategiile.

 

Când îți petreceți timpul și îți consumi energia încercând să analizezi modul în care te percep ceilalți, te vei bloca.

 

Bill Gates este, de asemenea, cunoscut pentru munca sa filantropică. Împreună cu soția sa, Melinda, conduce Fundația Bill și Melinda Gates, dedicată reechilibrării oportunităților în domeniul sănătății și educației la nivel local.

 

Internetul este viitorul și numai cei care sunt vizionari știu ce trebuie să lase în urmă și instrumentele pe care trebuie să le adopte.

 

Sfaturi despre afaceri oferite de Jeff Bezos, fondator Amazon

 

Bezos și-a dorit o companie descentralizată în care ideile independente să domine gândirea în grup. El crede că oamenii cu echipe mici sunt mai productivi.

 

După ce a realizat că Amazonul a devenit "cea mai mare librărie din lume", cu mai mult de un milion de titluri, Bezos nu s-a oprit aici. El a decis să deschidă noi piețe pentru a câștiga mai mulți clienți.

 

Această ideologie este vizibilă pe site-ul său ușor de navigat și alimentat cu comentariile și evaluările utilizatorilor. Ea se poate observa chiar și în politica de expediere care este extrem de eficientă.

 

În viață, ca și în afaceri, mai ales în vânzări, nu vei avea succes dacă nu ești niciodată criticat.

 

Bezos știe că rezultatele importante se văd în timp, ele nu sunt imediate. Și cel mai important: oferă servicii excelente clienților.

 

Dacă ai ceva de calitate la un preț bun, mulți oameni vor fi interesați de ceea ce faci și te vor recomanda altora.

 

Când Bezos a decis să vândă pe internet, a avut o selecție de 20 de produse. În cele din urmă, el a decis să vândă cărți, deoarece ar fi avut un mare avantaj competitiv în fața librărilor fixe, unde există doar un anumit număr de cărți.

 

Niciun om de afaceri nu poate crede că va atinge singur obiectivul, fiecare are nevoie de ajutor pentru a-l atinge.

 

Când faci ceva care îți place cu adevărat, orele petrecute în demararea unui proiect nu contează, deoarece în final totul va merita.

 

Dacă internetul evoluează atât de mult, nu rămâne în urmă. Caută noi modalități de a profita de acest lucru.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare

Jeff Bezos Amazon Romania
Jeff Bezos Amazon Romania
Jeff Bezos Amazon Romania
Jeff Bezos Amazon Romania