The biggest risk is not taking any risk

Lucruri pe care le puteți învăța de la tinerii antreprenori

Home » Blog » Lucruri pe care le puteți învăța de la tinerii antreprenori
2018-09-02

Din ce în ce mai mulți tineri milenari decid să înceapă o afacere, iar cei din generația mai conservatoare încep deja să fie curioși în ceea ce privește antreprenoriatul. Ce sfaturi vă pot da vouă, antreprenorilor mai conservatori, tinerii antreprenori? Veți afla în acest articol.

 

Faceți mai multe lucruri din pasiune și mai puțin pentru bani

 

Banii mișcă lumea, iar lumea mișcă bani. Ghici cine este cel care le mișcă pe ambele în același timp...

De ce credeți că angajații mai tineri au din ce în ce mai puține job-uri de rutină?

Mulți antreprenori tineri cred că un timp bun pe drum este la fel de important ca și recompensa de la destinație. Tinerii nu au nevoie de cele mai elegante elemente în birou. Sunt fericiți doar cu un birou și creativitatea lor.

 

Ruperea schemelor tradiționale de lucru

 

Orarele fixe, ierarhiile forței de muncă, codurile de îmbrăcăminte ... puțin câte puțin dispar pentru că tinerii au realizat că viața personală și viața profesională sunt una și aceeași viață!

Tendințele se schimbă, astăzi, împlinirea la locul de muncă se reflectă în viața de zi cu zi.

Tinerii antreprenori își privesc munca ca unul dintre pilonii lor de viață. Compania lor nu este doar o modalitate de a câștiga bani, este un vis pe care atunci când îl văd realizat devine parte din istoria lor.

 

Asumarea mai frecventă a riscurilor

 

Este firesc ca, odată cu câștigarea de experiență, tinerii să devină mai precauți atunci când iau decizii. Problema apare atunci când teama pune stăpânire pe voi și, de frică să nu pierdeți, nu îndrăzniți să jucați.

Dacă îndrăzniți prea mult, veți cădea, dar cel mai important este să vă ridicați și să învățați din greșeli. Mulți dintre tinerii antreprenori care au avut succes știu că nu este un drum direct.

Succesul și greșeala sunt frecvente atunci când începeți o afacere, dar de fiecare dată când faceți greșeli: analizați erorile, rezolvați-le, corectați-le și încercați din nou.

 

Nerăbdarea poate fi pozitivă

 

Nerăbdarea poate fi pozitivă dacă o folosiți pentru a minimiza șansele ca proiectul vostru să se destrame din cauza lipsei de entuziasm. Antreprenorii tineri creează strategii care îi ajută să păstreze vie flacăra creativității și pasiunii.

 

Pentru a menține scânteia, implementați strategii care prezintă rezultate pe termen scurt și combinați-le cu strategiile pe termen lung.

 

Alimentați lenea cu creativitate

 

Când faceți activități care necesită mult efort din partea voastră iar răsplata este mică...lenea pune stăpânire pe voi.

 

Momentele de inactivitate pot fi folosite pentru a vă pune creierul la muncă și pentru a găsi noi modalități de a nu face ceea ce nu doriți. Faceți-vă timp pentru a face ce doriți cu resursele disponibile.

 

Atitudine neascultătoare

 

Din momentul în care ați decis să contestați așteptările convenționale care dictează existența unui loc de muncă stabil în care lucrați pentru compania altcuiva, deja apar semne de neascultare.

 

Chiar dacă sunteți antreprenor, pe drum veți da  de noi așteptări pe care le veți asculta orbește. Acum este momentul să provocați din nou convenționalismele.

 

Vreți să schimbați complet afacerea, dar anii voștri de experiență vă spun că " în aceste momente schimbarea nu este în avantajul vostru"?

 

Scoateți antreprenorul adolescent din interiorul vostru și urmați-vă instinctul fără a aștepta aprobarea tuturor sau pentru a vă gândi la un motiv logic. Amintiți-vă punctul 3.

 

Cultivați interesul pentru noile tehnologii

 

Dacă aveți deja o afacere, puneți-vă următoarea întrebare: Clienții, angajații și furnizorii se comportă la fel cum au făcut-o acum 10 ani? Răspunsul este deja cunoscut.

 

Poate că nu sunteți interesați să faceți lucrurile într-un mod diferit. Vestea proastă este că angajații, clienții și furnizorii voștri ca afacerea voastră să se adapteze la stilul lor de viață, care evoluează în fiecare zi și într-un ritm din ce în ce mai accelerat.

 

Bill Gates este de părere că: În secolul XXI vor exista două tipuri de afaceri: cele prezente pe Internet și cele care deja nu mai există.

 

Adaptarea la modernitate va duce compania la un alt nivel, unul cu totul nou. Astăzi, mai mult decât oricând, contractarea unui serviciu de găzduire web pentru a crea o pagină web este o prioritate pe care trebuie să o aveți în vedere, astfel încât compania voastră să nu rămână în urmă.

 

Tolerați oamenii care gândesc diferit

 

Oferta și cererea mare duc la apariția unui număr din ce în ce mai mare furnizori de produse și servicii în fiecare zi. Trebuie să-i tolerați dacă gândesc diferit, fiindcă altfel se vor duce la concurență.

 

Pentru a avea o companie competitivă, trebuie să creați un mediu armonios în care toți câștigă: clienți, angajați și, bineînțeles, voi, antreprenorii. Mult succes vă dorim!

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare