propria afacere

Semne care îți indică că ești pregătit să-ți începi propria afacere

Home » Blog » Semne care îți indică că ești pregătit să-ți începi propria afacere
2018-09-03

Începerea unei noi afaceri este emoționantă, te așteaptă o lume plină de posibilități, inclusiv posibilitatea unui mare succes sau a unui eșec catastrofal. În mod normal, ceea ce definește unde te vei opri, este ezitarea în luarea deciziilor.

 

Din păcate, nu există niciodată un moment perfect de începere a unei afaceri. Indiferent cât timp aștepți, nu vei fi niciodată suficient de experimentat, nu vei avea niciodată capital suficient și nu vor exista niciodată riscuri zero. Va exista întotdeauna posibilitatea ca afacerea ta să eșueze, dar întotdeauna există șansa să fie una de succes, dorința și dezvoltarea personală sunt singurele lucruri care contează.

 

Deși nu există niciodată un moment potrivit pentru începerea unei afaceri, există factori pe care nu trebuie să îi uiți înainte de a începe o afacere, precum și semne care te vor ajuta să-ți dai seama că este timpul să începi călătoria ca antreprenor.  

 

Munca ta nu te mai satisface

 

În toate locurile de muncă există zile bune și rele, iar faptul că ai o zi de lucru grea la serviciu nu înseamnă neapărat că singura cale de ieșire este să îți începi propria afacere. Dacă și în zilele tale bune, te simți nemulțumit de munca ta, poate că este timpul să te gândești să lucrezi la un proiect personal pentru a-ți începe propria afacerea.

 

De obicei, oamenii sunt nemulțumiți atunci când nu reușesc să facă ce-și doresc. De exemplu, vrei să răspunzi la e-mailuri la ora 17:00, iar cineva îți cere să o faci la ora 15:00.

 

Dacă te gândești și te emoționează ideea propriilor intinerarii, de a delega sarcinile și de a finaliza activitatea pe care o desfășori, atunci când vrei, cu siguranță este timpul să îți urmezi visul de a deveni antreprenor.

 

Înțelegerea riscurilor de a conduce o afacere

 

Desigur, nu este o idee bună pur și simplu să conduci o afacere, deoarece există diferite riscuri  de-a lungul drumului și numai atunci când le înțelegi perfect poți lua în considerare trecerea la următoarea etapă.

 

Înainte de a lua orice decizie importantă, fă puțină cercetare, poate ești pregătit să-ți asumi unele dintre cele mai evidente riscuri (cum ar fi pierderea capitalului investițional inițial datorită unei decizii proaste, pierderea locului de muncă actual, apariția unor probleme legale etc.).

 

Te-ai putea confrunta cu mai multe probleme decât crezi că există.  Este foarte bine să discuți cu alți antreprenori din zona ta, mai ales cu cei care au început o afacere și au eșuat, deoarece nu îți vor vorbi despre succes, ci despre eșecurile lor, pentru a evita pașii răi.

 

Ai o idee care te pasionează

 

Dacă te gândești să începi, probabil ai deja o idee de afaceri. Este cea de care nu ești foarte interesat, dar știi că vei câștiga mulți bani?- Este cea care te pasionează, dar încă nu ești sigur că ai pus la punct toate detaliile?

 

Deși banii sunt o opțiune bună, dacă te gândești la cea de a doua întrebare, este un semn că ești pregătit să începi propria afacere. Chiar dacă ai o idee grozavă, dacă nu te pasionează acel lucru, nu vei avea succes.

 

Cei mai de succes antreprenori sunt aceia pasionați de ceea ce fac. Dacă ai o mare pasiune, ești pregătit să începi o afacere. 

 

Ai un sistem de sprijin

 

Foarte puțini antreprenori se pot ocupa singuri un proiect. Dacă vei lua singur deciziile de afaceri, vei avea nevoie prieteni și de familie, de sfaturile lor și de ajutor. Ei te vor ridica când ai să cazi.

 

O altă opțiune este să mergi la un consultant de afaceri pentru a-i prezenta ideea și a te îndruma pe tot parcursul procesului.

 

Partenerul, prietenii de familie și cunoștințele ar trebui să știe despre dorința ta de a începe o afacere și deși nu prea îți susțin ideea, ei te vor sprijini în mod regulat în acest proces.

 

În unele cazuri, sprijinul acordat de cei dragi și de cunoștințe poate însemna un venit suplimentar neașteptat, un sistem de sprijin sau, mai degrabă, sprijinul necondiționat al persoanelor care te înconjoară și care au încredere în tine. Acesta va fi întotdeauna foarte important înainte de a începe viața de antreprenor.

 

Știi bine ce este important pentru tine

 

Unii își petrec întreaga viață fără să facă tot ce este important pentru ei. Ei cred că șansa de a fi propriul șef este cel mai important lucru, dar sunt nemulțumiți când se întâmplă acest lucru în cele din urmă.

 

Aruncă o privire la declanșatorii adevărați ai motivației tale de a deveni antreprenor, se bazează pe impresiile pe care le ai despre ceea ce înseamnă să începi o afacere? Sau te  concentrezi mai mult pe ceea ce vrei cu adevărat pentru viața ta? Doar tu poți observa această diferență.

 

Nu te descuraja din primele etape ale inițierii afacerii. Lumea antreprenorială este destul de volatilă. Lucrează inteligent, crede în tine și vei reuși.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare