Sfaturi despre cum antreprenori

Sfaturi despre cum să încurajezi copiii să devină antreprenori

Home » Blog » Sfaturi despre cum să încurajezi copiii să devină antreprenori
2018-08-10

Este important ca părinții să creeze instanțele pentru a contrabalansa efectele negative ale educației tradiționale asupra atitudinii copiilor lor. Puteți completa educația oferită la școală cu elementele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și de conducere. Iată câteva modalități prin care puteți încuraja mentalitatea antreprenorială și de leadership a copiilor:

 

Respectați individualitatea copiilor dvs.

 

Cea mai bună modalitate de a încuraja un spirit antreprenorial în rândul copiilor este să îi acceptați așa cum sunt. Nu încercați să-i forțați sub nicio formă. Istoria este plină de povestiri despre copii "atipici" care au fost mari oameni de stat, inventatori, gânditori, lideri și antreprenori.

 

Determinați-i să iubească studiul

 

Învățați-i să fie elevi independenți. Când o persoană învață să se autoeduce, este cel mai bun mod de a-și dezvolta întregul potențial, pentru că ei nu vor studia sub presiunea altora, ci pentru propria lor motivație. În aceste condiții, calitatea și ritmul învățării sunt foarte ridicate.

 

Aveți grijă să aibă adevărați mentori în viața lor

 

Când vorbim de adevărați mentori ne referim la oameni care "predică și practică". Este necesar ca cei mici să fie expuși influențelor pozitive ale persoanelor care excelează la locul de muncă și care pot transmite experiențe de primă mână.

 

Permiteți-le să dispună de propriul lor timp

 

Nu este bine ca ziua unui copil să fie organizată de adulți. Le puteți oferi timp liber în care să-i lăsați să ia propriile decizii în cadrul unor restricții prestabilite.

 

Dați-le bani pentru a învăța cum să-i gestioneze

 

De la o vârstă fragedă, îi puteți învăța cum să gestioneze banii. Învățați-i să facă economie, ajutați-i să investească cu înțelepciune și vorbiți-le despre importanța generozității.

Când sunt mai mari, pot fi implicați în economia gospodăriei. De exemplu, le puteți încredința bani pentru supermarket și, astfel, îi puteți învăța cum să gestioneze un buget.

 

Lăsați-i să greșească

 

Una dintre cele mai letale lecții ale societății noastre este că greșelile sunt rele. Fals! Greșelile sunt cei mai buni profesori. De fiecare dată când copilul dvs. face o greșeală, în loc să vă înfuriați, întrebați-i cum o vor evita data viitoare.

 

Creați un context real în care să-și poată exploata talentele

 

Inspirați-i să-și dezvolte punctele forte și permiteți-le să facă mici afaceri. Dacă aveți o afacere proprie, implicați-i. De asemenea, pot face produse de casă, precum fursecuri, gemuri sau bomboane, având parte de primele experiențe de vânzări și marketing.

 

Dați-le responsabilități

 

Nu faceți totul pentru copiii dvs. Nu procedați bine. Distribuiți treburile casnice în așa fel încât să participe, chiar dacă trebuie să studieze. Nu îi lăsați să folosească studiul drept scuză pentru a nu vă ajuta. Și dvs. trebuie să lucrați și să faceți treabă în gospodărie. Așa este în viața reală.

 

Pe de o parte, vor dobândi trăsături importante de caracter, cum ar fi disciplina și rigoarea, și, pe de altă parte, nu vor avea probleme în viitoarea lor casă, deoarece vor fi obișnuiți cu munca casnică. Un alt beneficiu suplimentar al acestei măsuri este acela că cei mici nu vor avea niciodată probleme în oferirea de ajutor atunci când circumstanțele o impun.

 

Spuneți-le despre problemele dvs. și recunoașteți-vă greșelile

 

O modalitate puternică de a învăța este din greșelile altora. Dacă v-ați gestionat greșit banii sau nu vă simțiți pregătiți să îi ajutați pe copii să-și creeze o mentalitate antreprenorială, fiți sinceri cu ei și învățați odată cu ei. Veți fi un model excelent de autodepășire pentru ei.

 

Creați o conștiință a responsabilității civile

 

Determinați-i să participe la activități care sunt destinate ajutorării celor nevoiași. Ei vor aprecia mai mult ceea ce au și vor vrea să fie alături de cei din comunitate când vor crește.

 

Jucați cu ei jocuri financiare didactice precum Monoply

 

Acest lucru este deosebit de puternic în cazul copiilor mai mici. Ei învață jucând și vor înțelege cu ușurință conceptele de bază ale investițiilor, veniturilor, cheltuielilor, datoriilor, stocurilor, imobilelor, activelor și pasivelor etc.

 

Citiți cărți împreună pentru a dobândi o mentalitate antreprenorială

 

Citiți cărți despre bărbați și femei cu renume pentru ca ei să afle despre oameni care au făcut diferența. De asemenea, puteți citi cărți despre educație financiară și investiții.

 

Învățați-i să fie generoși

 

Pentru ca ei să învețe să se relaționeze bine cu banii și să nu devină lacomi și materialiști, încurajați-i să împartă cu alții ceea ce au. Învățați-i că adevărata fericire vine mai mult din a dărui decât din a primi.

 

Ajutați-i să-și descopere punctele forte, nu slăbiciunile

 

Unul dintre aspectele negative ale sistemului educațional tradițional este acela că acesta se concentrează asupra slăbiciunilor copilului. Este important să nu faceți același lucru, ci mai degrabă să încercați să identificați punctele forte ale copilului și să îl ajutați să și le dezvolte.

 

Procedând astfel, șansele ca ei să devină antreprenori de succes sunt mari. Mult succes!

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare