Aspecte pozitive ale crizei economice mondiale

Aspecte pozitive ale crizei economice mondiale

Home » Blog » Aspecte pozitive ale crizei economice mondiale
2018-08-16

Sfaturi pentru crearea de microîntreprinderi în perioade de criză

 

După cum bine se spune, în vremuri de criză, unii plâng și alții vând batiste. Voi de ce parte alegeți să fiți? Putem să găsim aspecte sau oportunități pozitive în această perioadă de lamentări? Noi spunem că da. Iată câteva strategii foarte importante, nu numai pentru a opri efectele pe care criza le va aduce în mod inevitabil în panorama noastră microeconomică, ci și care ne vor oferi oportunități de care să putem profita atât în plan personal, cât și în plan profesional.

 

Reevaluarea monedei

 

Datorită nivelului speculațiilor la care a fost supusă economia mondială, creșterea inflației și datorită faptului că am fost afectați din ce în ce mai mult, creșterea fondurilor pentru achiziționarea de bunuri și / sau servicii, putem observa în viitorul apropiat că aceste niveluri de creștere istorică, vor suferi în cele din urmă o decelerare sau o scădere foarte importantă la nivel mondial. Banii noștri vor avea o putere de cumpărare mai mare, deci este indicat să ne cheltuim economiile inteligent în acest moment.

 

Trebuie să cumpărăm produsele pe care ni le dorim atunci când nivelurile inflației scad. Vom fi surprinși de  ce s-a întâmplat înainte și acum în ceea ce privește numărul de produse pe care le putem achiziționa, cu o sumă atât de mică de bani.

 

Oportunități pentru crearea de noi companii

 

Poate că cea mai mare problemă a crizei globale este șomajul, afectând în principal lucrătorii din marile multinaționale. IMM-urile vor avea marea oportunitate a vieții lor, deoarece costurile de producție ridicate și încercarea de menținere a forței de muncă de către multinaționale, vor reduce oferta de produse. Așadar, este timpul să înceapă să concureze cu calitate, cu prețuri scăzute, datorită scăderii poziției acestor branduri.

 

Pe de altă parte, pentru cei care își pierd locul de muncă, nu este totul pierdut, economia mondială se va redresa după depășirea crizei, astfel încât, pe termen mediu, totul va reveni la normal. Pot chiar să-și creeze propria afacere. Sunt destule motive pentru crearea unei afaceri proprii.

 

Încetinirea economiei va determina băncile să-și micșoreze ratele dobânzilor la credite, deci dacă vom avea nevoie de capital, putem să-l obținem profitând de dobânzi convenabile.

 

În momentul în care importurile de bunuri fabricate vor scădea va exista deficit de anumite produse. Dacă are un bun spirit de observație, antreprenorul poate recunoaște drumul pe care trebuie să meargă pentru a satisface cerințele pieței și să înceapă să-și poziționeze propria companie ce va genera locuri de muncă, contribuind treptat la normalizarea ritmului economic.

 

Viitorii antreprenori pot oferi ce au mai bun în ei ca lideri.  Bazându-se pe experiența de la vechiul  loc de muncă vor ști cum să trateze un angajat și ce posibilități de promovare să-i ofere acestuia. De asemenea, vor învăța să aprecieze oportunitățile și să profite de ele atunci când acestea apar.

 

Bune posibilități de investiții datorate volatilității pieței valutare

 

Volatilitatea pieței valutare și a stocurilor sau valorilor mobiliare reprezintă, de asemenea, o posibilitate foarte bună de investiții, datorită deprecierii pe care unele companii au suferit-o, ceea ce va permite celor care au economii să-și investească banii, profitând de faptul că societățile mari au suferit pierderi destul de mari din valoarea acțiunilor lor. Deci, dacă îndrăzniți, puteți avea în viitor, după recesiune, o revenire excelentă în momentul în care piața bursieră revine la valoarea sa inițială. Oricine vrea să facă o astfel de investiție este indicat să ceară sfatul unei persoane avizate.

 

Pentru a scădea cheltuielile, unele companii cu gândire avangardistă adoptă sistemul de tele-muncă-adică persoanele care trebuie să vină la companie pentru a munci, desfășoară unele activități de acasă.

 

Astfel, angajatorul va putea reduce cheltuielile de deplasare, va reduce nivelul stresului și va îmbunătăți calitatea vieții și productivitatea. Acest sistem este foarte recomandat companiilor, deoarece tele-munca contribuie, în mod evident, la reducerea cheltuielilor legate de riscurile de muncă și de dizabilități, alimente, servicii publice, papetărie, printre altele. Un alt mare avantaj al acestui sistem este că permite angajaților să petreacă mai mult timp acasă, bucurându-se de momente frumoase alături familie. Sunt momente de care nu toate persoanele au parte din cauza obligațiilor de serviciu.

 

În aceste vremuri de schimbare, trebuie să observăm cu atenție oportunitățile, fără să ne lăsăm influentați de ceea ce spun pesimiștii. Deși criza este puternică, face parte din natura economică și este încă un ciclu, de aceea se spune că în perioade de criză unii plâng și alții vând batiste.

 

Alegeți să faceți parte din cel de-al doilea grup, concepând alternative de la o mentalitate și o atitudine cu adevărat pozitivă, care apelează la ingeniozitatea noilor posibilități de obținere a resurselor, care caută modalități de îmbunătățire a sarcinilor zilnice.

 

Căutați mereu noi oportunități pentru familie și pentru voi înșivă. Alber Einstein spunea: Dacă cauți rezultate diferite, nu face mereu același lucru. Îndepărtați-vă de cei care plâng și doar așa, schimbând paradigma, luându-vă un angajament și îmbunătățindu-vă potențialul veți avea... SUCCES.

 

Nu totul este atât de rău precum pare. În plus, întotdeauna merită observat aspectul pozitiv din orice lucru. Voi sunteți singurii stăpâni ai deciziilor voastre. Investiți în turism, într-un magazin cu electrocasnice...în orice credeți de cuviință.  

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare