Sfaturi pentru minimizarea riscurilor financiare in compania ta

Sfaturi pentru minimizarea riscurilor financiare în compania ta

Home » Blog » Sfaturi pentru minimizarea riscurilor financiare în compania ta
2018-08-21

Sfaturi pentru minimizarea riscurilor financiare în compania ta

 

Se spune că mai bine previi decât să-ți pară rău. În multe cazuri, problemele financiare cu care se confruntă companiile ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi luat în considerare lecțiile de management de bază pentru a evita sau minimiza riscurile financiare.

 

Una dintre aceste lecții de bază este să știm cum să ne confruntăm cu problemele economice pe care investițiile de capital cu risc ridicat le pot genera, dar pentru a începe trebuie să definim ceea ce reprezintă un risc financiar.

 

Ce este un risc financiar?

 

Riscul financiar este probabilitatea unui eveniment advers și consecințele acestuia. Riscul financiar se referă la probabilitatea apariției unui eveniment care are consecințe financiare negative pentru o companie.

 

Dar întrebarea obligatorie este: Cum putem evita astfel de eventualități și ce sfat putem urma dacă suntem oameni de afaceri care doresc să evite riscurile financiare cu orice preț? În continuare îți vom împărtăși câteva sfaturi utile pentru minimizarea riscurilor financiare din compania ta.

 

Una dintre principalele probleme ale antreprenorilor de astăzi este că aceștia încearcă să "economisească bani" și ceea ce realizează este o defalcare financiară, acesta fiind unul dintre principalele tipuri de riscuri financiare.

 

Unul dintre factorii care contribuie la această situație este ignorarea aliaților utili, cum ar fi furnizorii de programe de facturare electronică, care facilitează respectarea obligațiilor fiscale. Vă recomandăm să căutați companii care vă permit să testați calitatea acestor programe.

 

Programul de facturare electronică este un instrument excelent care vă permite nu numai să realizați situații anuale, ci și să vă gestionați în mod corespunzător afacerea, printre alte beneficii.

 

Planificați (și re-planificați) înainte de a investi capitalul

 

Una dintre modalitățile pe care le puteți folosi pentru a reduce riscul financiar este de a face o analiză financiară, adică de a studia în profunzime proiectul în care intenționați să investiți capitalul, de a măsura rentabilitatea sa sau a profiturilor așteptate.

 

Acest mod de reducere a riscurilor se realizează printr-o bună diversificare a portofoliului vostru de afaceri, combinând afacerile cu risc ridicat, cu altele cu risc mai scăzut sau cu un risc minim. Astfel, chiar dacă veți pierde întregul capital investit într-un sector al portofoliului, veți dispune întotdeauna de altul care vă va menține pe piață.

 

Transferați riscurile

 

Dacă intenționați să evitați riscul, este necesar să nu vă expuneți prea mult, de aceea este important să aveți resurse proprii cu care să puteți acoperi eventualele pierderi. Efectuarea unui transfer de risc vă permite să transmiteți riscul unei terțe părți, care poate fi făcută prin vânzarea de active la risc sau prin achiziționarea unei polițe de asigurare.

 

Nu uitați că riscul financiar vă va face să aveți dubii, mai ales când aveți resurse și nu știți cât de mult veți obține la sfârșitul anului. De aceea transferarea riscurilor va fi întotdeauna o alegere bună.

 

Aflați cât de mult puteți suporta

 

Atunci când investiți în resurse, trebuie să luați în considerare și să evaluați nivelul vostru de toleranță la risc, cu alte cuvinte, să investiți banii în funcție de cât de mult riscați să pierdeți în cazul unei probleme.

 

Riscurile financiare nu pot fi eliminate. Cu toate acestea, pot fi reduse la minimum, și există diverse moduri de manipulare, care pot fi aplicate individual sau în combinație, în funcție de tipul de investiție în cauză, toate pentru a fi capabili să suportați o situație complicată.

 

Nu trebuie să vă îndatorați mai mult decât trebuie.

 

Trebuie să puneți deoparte surplusul de numerar, care vă va ajuta să faceți față unei pierderi cauzate de o investiție. Aceste rezerve pot fi obținute din câștigurile din perioadele anterioare.

 

Pentru a reduce riscul trebuie să investiți în diverse active financiare.

 

O strategie foarte utilă pentru a măsura gradul de risc cu care vă puteți confrunta este prin crearea unei hărți a riscurilor financiare, care vă va permite să simulați o proiecție a nivelului de toleranță la risc.

 

Cel care nu anunță, nu vinde

 

O altă modalitate de a evita riscurile financiare maxime este stabilirea unor planuri de marketing care vă ajută să asigurați un nivel așteptat de vânzări, reducând astfel gradul de expunere la risc.

 

Planul de marketing oferă o viziune clară asupra obiectivului final și ce doriți să atingeți pe calea spre obiectiv, evidențiind în același timp în detaliu situația și poziția în care vă aflați, marcând etapele care trebuie acoperite pentru realizarea sa.

 

Schimbările rapide care au loc pe piață și sosirea noilor tehnologii ajută companiile să creeze aceste strategii pentru a-și întări brandul și, astfel,  să evite pierderea capitalului investit.

 

Nu uitați nici că riscurile din câmpul muncii reprezintă riscuri financiare. Trebuie să asigurați angajaților condiții optime de muncă pentru a le proteja sănătatea și minimiza în acest fel riscurile de accidente.

 

Este foarte important să respectați aceste sfaturi și să vă consultați cu un profesionist care vă poate oferi cele mai bune informații, înainte de a lua o decizie care să vă expună la un risc financiar.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare