Tendin?e care revolu?ioneaz? munca în companii

Tendințe care revoluționează munca în companii

Home » Blog » Tendințe care revoluționează munca în companii
2018-08-22

Modul în care se lucrează evoluează rapid. În prezent, factorii cei mai folosiți sunt factorii precum: tehnologia, resursele umane, incluziunea forței de muncă și promovarea productivității.

 

Companiile care nu se adaptează la tendințele moderne se vor confrunta cu obstacole de-a lungul drumului, deci este important să știți care sunt tendințele care schimbă modul în care lucrați și în acest articol vi le prezentăm pe câteva dintre cele mai relevante.

 

Resurse umane

 

În fiecare zi există din ce în ce mai multe birouri"pustii", adică angajații lucrează mai puțin timp în cadrul companiei, deoarece ei lucrează de acasă, nu au un program de lucru definit.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante tendințe din domeniul resurselor umane.

 

Angajatul fără birou fix

 

Angajații aceștia se caracterizează prin "libertate". Ei nu au probleme cu programele, nici nu au nevoie de un birou fix. Lucrează pe baza rezultatelor, nu a zilelor de lucru.

 

Pentru a promova productivitatea acestui tip de angajați, spațiul de lucru poate fi echipat cu un design minimalist, scaune și un birou ergonomic care oferă confort angajatului pentru câteva ore în care el sau ea rămâne acolo.

 

Pe de altă parte, acesta este pregătit să profite de noile tehnologii, prin urmare biroul oferit trebuie să aibă cel mai modern echipament.

 

Teleworker

 

Acest angajat își desfășoară activitatea în afara companiei. Se bucură de o mai mare independență în îndeplinirea sarcinilor de lucru, deoarece își folosește propriile instrumente pentru a oferi servicii companiei.

 

Acest tip de angajat are orar flexibil, inclusiv relația companie-angajat este numai prin intermediul tehnologiei, nu se cunosc fizic.

 

Având acest tip de angajați vă ajută să aveți mai mult spațiu în instituția dvs. Acest lucru vă oferă libertatea de a efectua alte activități pe care alții trebuie să le îndeplinească la birou.

 

Generația Milenarilor

 

Angajații acestei generații se caracterizează prin faptul că s-au născut în "boom-ul" tehnologiei și au crescut odată cu aceasta. Asta le permite să exploateze toate resursele tehnologice puse la dispoziția lor.

 

Această generație începe propria afacere și își oferă serviciile diferitelor companii. Tinerii milenari iubesc provocările constante.

 

Rețineți că, angajarea acestui tip de colaboratori, la fel ca și în cazul anterior, vă permite să aveți mai mult spațiu în birou pentru a pune în aplicare noi strategii, având în vedere că ei preferă să lucreze de la domiciliu sau în mod independent (să fie liberi profesioniști).

 

Spațiu de lucru

 

Condițiile fizice ale birourilor afectează în mod direct statutul motivațional al oamenilor. Există mii de oameni care aparțin acestei generații, care sunt încă dispuși să stea la birou, ceea ce îi determină să petreacă mai mult timp acolo decât la domiciliu. Pentru acest tip de oameni trebuie să dispuneți de un spațiu de calitate.

 

Mai jos vă vom spune câteva elemente pe care ar trebui să le luați în considerare pentru angajații generației milenare.

 

Iluminarea este cheia

 

Spațiile reprezintă un mediu fizic care influențează bunăstarea oamenilor, de aceea printre elementele pe care trebuie să le aibă un birou se află: iluminare, vederi exterioare, culori neutre, mobilier ergonomic de birou pentru a evita problemele fizice și emoționale.

 

Spații verzi de lucru

 

Înseamnă a aduce elemente naturale, cum ar fi: grădini, acvarii și altele care, pe lângă faptul că ajută la crearea unui design inovator în birou, vor reflecta faptul că firma dvs. este versatilă. Scopul de a avea un astfel de birou este acela de a reducere nivelul de stres al lucrătorilor și de a îi stimula cognitiv.

 

Proiectarea spațiului de lucru

 

Proiectarea sau reproiectarea locului de muncă este esențială pentru asigurarea accesului și corectarea mobilității personalului sau a vizitatorilor.

 

Adaptare

 

Orice spațiu pe care îl aveți în birouri, oricât de mic ar părea, poate fi bine folosit, dar trebuie să vă asigurați că elementele răspund nevoilor spațiului, confortului, designului și mobilității.

 

Mișcare

 

Se urmărește ca mișcările corporale să fie naturale, în scopul obținerii unor poziții armonioase.

 

Spațiul de lucru disponibil pentru îndeplinirea unei sarcini trebuie să permită lucrătorului să adopte diferite poziții de lucru. Spațiul trebuie să favorizeze mobilitatea. Pe de altă parte, trebuie să încercați să mențineți o poziție verticală și să evitați pozițiile forțate și asimetrice.

 

Mobilierul ergonomic este prima alegere. Acest tip de mobilier este special concepute pentru a asigura înălțimea corectă pentru cap, brațe, coate, umeri, spate, genunchi și picioare.

 

Aceste sunt câteva dintre cele mai relevante tendințe. Sper că veți ține cont de ele pentru a reuși să creșteți productivitatea astfel încât firma voastră să înflorească.

 

 


Copyright © BIGG.ro. Toate drepturile rezervate
Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site.

Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la BIGG.ro în vigoare